Придбайте свій власний глюкометр

Цукровий діабет – не вирок

Мережі аптек, в яких Ви можете придбати наші товари

Безкоштовна доставка на всі продукти

Безкоштовна гаряча лінія: 0800 303 302
Де купити

(немає товарів)
Великодні рецепти для людей з цукровим діабетом

Великодні рецепти для людей з цукровим діабетом

Настав час планування Великоднього меню, і цей процес  може бути складним для людей з особливими дієтичними вимогами. Для Вас ми підготували кілька весняних рецептів до святкового столу.
 


Паска без цукру на фруктозі

Інгредієнти
  • фруктоза — 1/2 ст. (125 мг)
  • курячі яйця — 3 шт. 
  • борошно — 1/2 ст. 
  • розпушувач — 1 ч. л.
  • для просочення:
  • коньяк — 1 ч. л. 
  • фруктоза — 1/2 ч. л. 
  • вода — 50 мл
  • для глазурі:
  • яєчний білок – 1 шт. 
  • цукрова пудра – 100 г
  • лимонний сік – 2 ч. л.


    Приготування
1. Спочатку збиваємо в глибокій мисці яйця, потім, продовжуючи збивати, акуратно додаємо півсклянки фруктози. Збиваємо яйця разом з фруктозою міксером близько 5 хв. (на середній швидкості). В результаті у вас повинна вийти пишна піна з меленьких бульбашок. Це дуже важливий момент, оскільки тісто на фруктозі буде підніматися набагато гірше, ніж звичайне, тому яєчну суміш необхідно добре збити (краще не менш 10 хвилин, для вірності). 
2. Додаємо до яєць просіяне борошно (це обов`язкова умова) і розпушувач. Все дуже акуратно перемішуємо, щоб зберегти при цьому пишну структуру. Тобто у вас повинно вийти своєрідне текуче і пінисте тісто. 
3. Далі вистилаємо нашу форму для випічки звичайної пергаментним папером або змащуємо її маслом (вершковим або рослинним). Заповнюємо форму приготованим тістом і відправляємо її в заздалегідь добре розігріту духовку (до 160 градусів), приблизно на 20 хвилин (все залежить від розмірів вашої форми). 
4. Готову паску виймаємо з духовки і даємо йому охолонути. Потім дістаємо його і з форми і ретельно змащуємо за допомогою пензлика просоченням. Для її приготування змішуємо воду з коньяком і додаємо фруктозу, все перемішуємо до однорідності. 
5. Отже, поки паска просочується, ми тим часом приготуємо для нього глазур. Збиваємо в зручній ємності яєчний білок в піну, потім починаємо додавати порціями цукрову пудру і лимонний сік. Збиваємо все разом до утворення густої і стійкою по консистенції піни. До речі, ви також можете приготувати шоколадну глазур (розтопивши 0, 5 плитки чорного шоколаду на водяній бані або приготувавши її самостійно з какао, цукру, молока і вершкового масла). 
6. Змащуємо  просякнуту паска глазур`ю і при бажанні прикрашаємо його різнокольоровою присипкою, горіхами, цукатами або іншими кондитерськими прикрасами.
 
Смажена морква
easter recepies
Загальний час приготування: 40 хв
Підготовка: 10 хв
Неактивний період: 10 хв
Готування страви: 20 хв
Рівень: простий
 
Інгредієнти (для 6 порцій)
  • 12 морквин
  • 3 столові ложки оливкової олії (якщо немає, то соняшникової)
  • 1 1/4 чайні ложки солі
  • 1/2 чайної ложки свіжо меленого чорного перцю
  • 2 столові ложки подрібненого свіжого кропу або петрушки
Приготування
Розігрійте духовку до 200 градусів.
Якщо морквини товсті, розріжте їх уздовж навпіл; якщо ні, то залиште цілими. Наріжте моркву по діагоналі скибочками по 4 сантиметри. (Морква буде зменшуватись під час приготуванн, так щоб скибочки робимо великими). Покладіть їх в миску з оливковою олією, сіллю і перцем. Перенесіть на деку для випікання в 1 шар і випікайте в духовці протягом 20 хвилин, поки підрум`яниться і стане ніжною.
Перемішайте моркву з подрібненими кропом та петрушкою, приправте за смаком. Страва готова для споживання.
 
Фенхельна картопля
easter recepies
Загальний час приготування: 20 хв
Рівень: Легкий
 
Інгредієнти
  • 700 грам картоплі (бажано молодої)
  • 4 зубчики часнику
  • 1 чайна ложка насіння фенхелю
  • 3 столові ложки оливкової олії (якщо немає, то соняшникової)
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1 чайна ложка тертої лимонної цедри
  • нарізана петрушка
  •  лимонний сік
  •  сіль і перець
Приготування
Варити 700 грам  картоплі  і 4 розчавлених  зубчики часнику в підсоленій воді до готовності, 20 хв. Обсмажте 1 чайну ложку насіння фенхелю в сковороді з 3 столовими ложками оливкової олії і 1/2 чайної ложки солі; додайте 1 чайну ложку тертої лимонної цедри. Злийте картоплю; вилийте зі сковорідки  до картоплі олію з фенхелем. Додайте дрібно нарізану петрушку, лимонний сік, сіль і перець. Накрийте каструлю і струсіть, щоб пом`якшати картоплю.
 
Вирізка яловичини з шкоринкою з хріну та гірчиці
 
easter recepiesЧас підготовки: 1-24 години
Час готування: 35 хв
 
Інгредієнти (для 8 порцій)
  • 2 столові ложки діжонської гірчиці 
  • 1 столова ложка потертого хріну
  • 1 кілограм центральної частини вирізки з  яловичини, добре обрізаної
  • 1/2 склянки панірувальних сухарів
  • Олія або інший жир для змазки



Приготування 
Змішайте гірчицю і хрін; рівномірно намажте частиною суміші вирізку. З рештою суміші змішайте панірувальні сухарі та намжте на вирізку. Оберніть м`ясо в харчову плівку; охолодджуйте від 1 до 24 годин.
Розігрійте духовку до 400 ° С.
Зніміть і викиньте плівку з вирізки. Помістіть філе на деку для випікання, змащену попередньо жиром. Випікайте при температурі 400 ° С протягом 25 хвилин або поки термометр зафіксує температуру м`яса 145 ° (середнє пропікання) або до бажаного ступеня готовності. Помістіть філе на дошку або тарілку чи інший посуд; накрийте кришкою і дайте постояти 10 хвилин до нарізки.

 
Лимонно-чебрицеве печиво
easter_recepies
Загальний час приготування: 2 години 10 хв.
Підготовка: 10 хв.
Неактивний період: 1 година 30 хв.
Готування страви: 30 хв.
Рівень: простий
 
Інгредієнти
  • Масло для змащення деки
  • Борошно, для посипання деки


Печиво:
  • 115 грам несолоного вершкового масла кімнатної температури
  • 1 стакан борошна 
  • 2 столові ложки нарізаного свіжого листя чебрецю
  • 1/2 чайної ложки дрібної морської солі
  • 1/2 чашки цукрової пудри
  • 2 столові ложки свіжого лимонного соку
  • 1/2 чайної ложки екстракту чистого ваніль
Глазур:
  • 2 столові ложки свіжого лимонного соку
  • 1/2 чашки цукрової пудри
Приготування 
Підготовка форми та духовки:
Розмістити деку-сітку в центрі духовки. Розігрійте духовку до 160 градусів за Цельсієм. Протріть  форму для випіканні (розмір приблизно 20*20 см, бажано скляну) маслом та притрусіть мукою
Для печива:
У невеликій мисці змішайте борошно, чебрець і сіль. Відкладіть. Використовуючи  міксер,  збийте 50-60 грам масла і цукрову пудру на високій швидкості до легкого і пухнастого стану, близько 30 секунд. Збийте лимонний сік та ваніль. Зменшіть швидкість до мінімуму і поступово додайте суміш борошна. Змочіть руки та викладіть тісто в підготовлену форму суцільним шматком. Випікайте 30 хвилин до золотистого кольору. Охолоджуйте протягом 30 хвилин.
Для глазурі:
У середній мисці, збийте лимонний сік і цукрову пудру разом до отримання однорідної маси.  Нанесіть глазур на печиво. Дайте глазурі затвердіти при кімнатній температурі, протягом принаймні 1 години.
 
Використовуючи металеву лопаточку, відділіть печиво від посудини для запікання. Наріжте печиво квадраними шматочками 5*5 см. і викладіть на блюдо чи пластиковий контейнер для зберігання при кімнатній температурі.

Узгодьте з Вашим лікарем, чи Ваша дієта дозволяє споживання даних страв.

Натуральні барвники для крашанок
krashanky
karshanky

Смачого!
Веселих Великодніх свят!
 

поради

Товари для здоров‘я


Товари


Хіт продажів


Виробники