Придбайте свій власний глюкометр

Цукровий діабет – не вирок

Мережі аптек, в яких Ви можете придбати наші товари

Безкоштовна доставка на всі продукти

Безкоштовна гаряча лінія: 0800 303 302
Де купити

(немає товарів)
Уникаємо ускладнень після діабету

Уникаємо ускладнень після діабету

Без перебільшення можна сказати, що цукровий діабет – одна із найдраматичніших сторінок світової медицини. Саме ця хвороба є однією із найперших, яка призводить до інвалідності чи смертельних випадків. На сьогодні, цукровий діабет займає третє місце у світі по захворюваності (після серцево-судинних захворювань та злоякісних пухлин). Саме ці фактори роблять діабет пріоритетним для національних систем охорони здоров’я усіх країн світу.

Пізні ускладнення цукрового діабету, на кшталт ретинопатії, нефропатії, синдрому діабетичного стопа, гангрени, ішемічної хвороби серця, полінейропатії є головною причиною інвалідності та смертності.  На сьогодні вже є перечень науково-доведених ефективних методів ранньої діагностики захворювання, його лікування та профілактики діабету загалом. Ключовим фактором у профілактиці пізніх ускладнень є оптимальна компенсація метаболічних порушень та, перш за все, нормалізація глікемії. 

Як уникнути ускладнень діабету?

Багаторічні спостереження говорять про те, що людина, котра хвора цукровим діабетом, але при цьому контролює свій рівень глікемії, має набагато нижчий шанс отримати певні ускладнення. Напевно, найгіршим та найрозповсюдженішим ускладненням цукрового діабету є нейропатія, котра завдає чималих неприємностей хворому. Тому контроль повинен бути чітким та стабільним!

Три групи продуктів для діабетика:

Для людини, котра хвора діабетом усі продукти поділяються на три основних групи:

  1. Те, що можна їсти, але із перерахуванням в хлібні одиниці та контролем того, що саме їсти;
  2. Те, що можна їсти майже без суттєвих обмежень та не перераховувати в хлібні одиниці;
  3. Те, що у звичайних ситуаціях споживати не варто.

Що ж таке хлібна одиниця (ХО)?

Кожен діабетик, напевно, вже неодноразово стикався із терміном «хлібна одиниця». Саме цей показник використовується для оцінки кількості вуглеводів у продуктах.

Отже, одна ХО відповідає 12 г цукру чи 25 г хліба. Якщо, до прикладу, взяти буханець хліба у вигляді цеглини та відрізати пластинку завтовшки один сантиметр (зрозуміло, що поперек, а не повздовж), а потім поділити іще на дві частини, то ми отримаємо саме цих 25 г хліба. Ось це і є хлібна одиниця.

Усі продукти, котрі містять у собі вуглеводи, можна прирівняти до одної ХО. Зрозуміло, що це лише приблизний підрахунок, який не можна застосовувати до усього, але, тим не менш, він може орієнтувати вас у співвідношенні вуглеводів у продуктах.


поради

Товари для здоров‘я


Товари


Хіт продажів


Виробники