Придбайте свій власний глюкометр

Цукровий діабет – не вирок

Мережі аптек, в яких Ви можете придбати наші товари

Безкоштовна доставка на всі продукти

Безкоштовна гаряча лінія: 0800 303 302
Де купити

(немає товарів)
Що таке калорійність

Що таке калорійність

Що таке калорійність?
Калорійність – це одиниця енергії. Вживана нами їжа складається з речовин – білків, жирів, вуглеводів, які є джерелами енергії, необхідної нашому організму для процесів життєдіяльності. Для того, щоб вага була в нормі і підтримувалася на певному рівні, необхідно, щоб кількість енергії, отриманої з їжею, відповідала щоденним енергетичним витратам організму. Надлишок енергії, що надходить в організм з їжею, відкладається у вигляді жирової тканини це так звані енергетичні депо організму. Найбільш енергоємними є жири, тоді як білки і вуглеводи за кількістю енергії, що в них міститься, вдвічі поступаються жирам:
Енергетична цінність 1 грама •Жирів – 9 ккал •Білків – 4 ккал •Вуглеводів – 4 ккал
З метою зниження ваги рекомендується низькокалорійна і збалансована дієта. Розрахунок добового кало ражу індивідуальний і залежить від багатьох факторів (фактична вага, зріст, стать, фізична активність ). Відомо, що енерговитрати людини зі звичайною фізичною активністю становлять близько 2000 ккал на день. Якщо кількість енергії, що вживається з їжею, буду менше, то організм почне витрачати накопичену раніше енергію, і кількість жирової тканини буде зменшуватися. Рекомендованим вважається поступове зниження ваги по 0,3 – 0,5 кг на тиждень. В середньому добовий калораж повинен становити 1300 – 1500 ккал/добу (якісний склад їжі повинен бути повноцінним, тобто містити необхідну кількість жирів, білків, вуглеводів, вітамінів і мінеральних речовин). Основний принцип дієти – значне обмеження власного раціону за рахунок продуктів, багатих на вуглеводи (це в першу чергу каші та хліб), жирів тваринного походження і збільшення частки продуктів багатих на харчові волокна (овочі, фрукти). Через обмеження звичного раціону може виникнути відчуття голоду. Щоб уникнути цього, харчування повинно бути дрібним – їжу рекомендовано приймати невеликими порціями, 5 – 6 разів на день. Однак зниження калоражу нижче 800 ккал/добу не рекомендовано. Це може привести до небажаних явищ (кетоацидоз, гіпоглікемія, ортостатична гіпотонія та ін.) Для розрахунку калорійності більш складних страв слід скористатися таблицями калорійності продуктів. Для розрахунку конкретної кількості калорій можна скористатися формулою розрахунку базового обміну речовин, тобто скільки калорій витрачає організм у стані спокою (на забезпечення біологічних процесів). Для чоловіків БОР = 66 + (13,7 х вага (кг)) + (5 х зріст (см)) – (6,8 х вік (років)) Для жінок БОР = 655 + (9,5 х вага (кг)) + (1,8 х зріст (см)) – (4,7 х вік (років)) Для того, щоб скинути вагу щоденний раціон повинен містити знижену кількість калорій. Більшу частку раціону повинні складати овочі ( капуста, зелень, баклажани, гарбуз, огірки, помідори, цибуля, часник, болгарський перець). Овочеві страви, низькокалорійні, містять велику кількість вітамінів та мікроелементів, сприяють швидкому насиченню. Крім того, до складу овочів входить велика кількість клітковини, завдяки чому сповільнюється засвоєння вуглеводів і жирів, поліпшується перистальтика кишечнику, виводяться шкідливі речовини з організму.

поради

Товари для здоров‘я


Товари


Хіт продажів


Виробники