Придбайте свій власний глюкометр

Цукровий діабет – не вирок

Мережі аптек, в яких Ви можете придбати наші товари

Безкоштовна доставка на всі продукти

Безкоштовна гаряча лінія: 0800 303 302
Де купити

(немає товарів)
Що таке діабет?

Що таке діабет?

Діабет, який лікарі часто називають «цукровий діабет», описує групу метаболічних захворювань, при яких людина має високий рівень глюкози в крові (цукор у крові), недостатнє виробництво інсуліну, або ж клітини організму не реагують належним чином на інсулін чи інші подібні симптоми.

Пацієнти з високим рівнем цукру крові, як правило, відчувають поліурію (часте сечовипускання), частіше пітніють (полідипсія) та швидше відчувають голод (ненажерливість).

Є три типи цукрового діабету:

1) Цукровий діабет 1 типу

Організм не виробляє інсулін. Люди також називають цей тип, як інсулінозалежний діабет, ювенільний діабет, або діабет, що виникає в ранньому віці. Зазвичай, на 1-й тип захворювання розвивається до 40-а років (часто в ранньому дорослому або ж підлітковому віці).

Діабет 1 типу спостерігається не так часто, як цукровий діабет 2 типу. Лише близько 10% від всіх випадків цукрокий діабет є 1-ого типу.

Пацієнтам з цукровим діабетом цього типу необхідно приймати ін’єкції інсуліну протягом усього їхнього подальшого життя. Вони також повинні забезпечити належний рівень глюкози в крові, шляхом проведення регулярних аналізів крові і спеціальної дієти.

У період між 2001 і 2009, поширеність цукрового діабету 1 типу серед дітей молодше 20 років в США виросли на 23%, згідно даних, виданих CDC (Центр по контролю і профілактики захворювань).

2) Цукровий діабет 2 типу

При цьому типі організм не виробляє достатньої кількості інсуліну для нормального функціонування або клітини організму просто не реагують на інсулін (резистентність до інсуліну).

Статистика свідчить, що приблизно 90% випадків діабету у всьому світі відносяться саме до цього типу.

Деякі люди можуть контролювати 2-ий тип діабету завдяки втраті ваги, здоровій дієті та фізичним навантаженням, а також контролем за рівнем глюкози в крові. Тим не менш, цукровий діабет 2 типу це, як правило, прогресуюче захворювання, а тому воно поступово загострюється, і пацієнт, ймовірно, в кінці-кінців змушений буде приймати інсулін (зазвичай, у вигляді таблеток).

Надмірна вага та ожиріння є одними із причин розвитку цукрового діабету 2-го типу. Люди з великою кількістю вісцерального жиру, також відомого як центральне ожиріння, жир на животі або абдомінальне ожиріння, потрапляють у зону високого ризику. Надмірна вага чи ожиріння провокує організм виробляти хімічні речовини, які можуть дестабілізувати серцево-судинну і метаболічну системи організму.

Ризик розвитку цукрового діабету 2-го типу стає ще більшим, коли ми дорослішаємо. Експерти досі не можуть пояснити цього явища , але кажуть, що, під час старіння, ми, як правило, набираємо вагу і стаємо менш фізично активні. Від цього й може виникнути захворювання. Ті ж, у кого близький родич, який був / була хворим (-ою) на цукровий діабет 2-го типу, а також люди з Близького Сходу, Африки чи Південної-Азійського походження автоматично потрапляють у зону ризику захворювання на цукровий діабет.

Чоловіки, у яких рівень тестостерону низький, також мають високий шанс розвитку цукрового діабету 2-го типу. Дослідники з Університету Единбурга, Шотландії, кажуть, що низький рівень тестостерону пов’язаний із резистентністю до інсуліну.

3) Гестаційний діабет

Цей тип поширений серед жінок під час вагітності. Деякі з них мають дуже високий рівень глюкози в крові, а їх тіла не в змозі виробляти достатню кількість інсуліну для її транспортування в своїх клітини. Саме це призводить до поступового підвищення рівня глюкози в крові.

Більшість вагітних, хворих на цукровий діабет, можуть контролювати свої симптоми за допомогою вправ і дієти. Від 10% до 20% з них будуть змушені приймати дози глюкози в кров та контролюючі препарати. Неконтрольований гестаційний діабет може підвищити ризик ускладнень під час пологів, в результаті чого немовля може народитись більшим, аніж зазвичай.

Вчені з Національного Інституту Здоров’я США і Гарвардського Університету виявили, що жінки, чия дієта до вагітності була з високим вмістом тваринних жирів і холестерину, мали вищий ризик розвитку гестаційного діабету, в порівнянні з тими, чиї дієти були з низьким вмістом холестерину і тваринних жирів.

За матеріалами medicalnewstoday.com


поради

Товари для здоров‘я


Товари


Хіт продажів


Виробники