Придбайте свій власний глюкометр

Цукровий діабет – не вирок

Мережі аптек, в яких Ви можете придбати наші товари

Безкоштовна доставка на всі продукти

Безкоштовна гаряча лінія: 0800 303 302
Де купити

(немає товарів)
Принципи лікувального харчування

Принципи лікувального харчування

Є декілька варіантів дієт для хворих на цукровий діабет. Основним є те, що Дієта повинна бути фізіологічно грамотною.

• Кількість енергії в їжі повинна дорівнювати енергетичним потребам хворого.

• Кількість білків, жирів, вуглеводів має бути збалансованою.

• Прийом їжі протягом дня - 5-6 разів.

• Потрібно включати в дієту такі овочі, як свіжа і квашена капуста, салат, шпинат, зелений горошок, огірки, помідори, кабачки, баклажани, перець. Для поліпшення функції печінки, яка значно страждає при діабеті, треба вводити в дієту продукти, що містять ліпотропні фактори (сир, соя, вівсянка та ін.), не споживати м’ясні, рибні бульйони і смажені страви.

Є декілька варіантів дієт для хворих на цукровий діабет, в домашніх умовах можна користуватись однією (дієта 9), яку можна легко пристосувати до лікування будь-якого хворого, виключаючи або додаючи окремі страви або продукти.

Принципи лікувального харчування
 

У дієту дозволяється включати:

► Хліб і хлібобулочні вироби - переважно чорний хліб, висівковий (200-350 грамів на день, за вказівкою лікаря).

► Супи на овочевому відварі, з невеликою кількістю овочів (1-2 рази на тиждень).

► Страви з м’яса та птиці (яловичина, телятина, індичка, кролик у відвареному вигляді).

► Страви з риби, переважно не жирної (судак , тріска, щука, навага, сазан та ін. у відварному або заливному вигляді).

► Страви і гарніри з овочів (листяна зелень, капуста білокачанна, цвітна), салат, бруква, редиска, огірки, кабачки, вимочена картопля, буряк, морква) у вареному, сирому і печеному вигляді.

► Страви і гарніри з круп, бобових, макаронних виробів (темних сортів, в обмеженій кількості, зрідка, зменшуючи при цьому кількість хліба в раціоні).

► Страви з яєць (не більше 2 штук на день у вигляді печеного омлету або «не круто» зварених, а також для додавання в інші страви).

► Кислі та кисло-солодкі сорти фруктів і ягід (яблука кислі зимових сортів, лимони, червона смородина (0,5 стакану в день), журавлина та інші) до 200 грамів в день в сирому вигляді або у вигляді компотів.

► Молоко – за дозволом лікаря, кефір, кисле молоко (всього 1-2 склянки на день), сир (50-200 грамів на день) в натуральному вигляді, пісний, найнижчого проценту жирності.

► Негострі соуси на овочевому відварі з оцтом, томатним пюре, корінням, а також молочні.

► Чай з молоком, кава не міцна, томатний сік (всього рідини разом з супом до 5 склянок на день ).

► Вершкове масло, рослинна олія (всього 40 грамів в день у вільному вигляді і для приготування їжі).

Продукти харчування людей з діабетом повинні бути багатими на вітаміни, тому корисно вводити в раціон пивні і пекарські дріжджі, відвар шипшини.

Протипоказання:

■ Цукерки, шоколад, кондитерські вироби, здоба, варення, мед, морозиво та інші солодощі;

■ Гострі, пряні, солоні і копчені закуски і страви, баранячий і свинячий жир;

■ Перець, гірчиця;

■ Алкогольні напої (горілка не більше 30 грам в день);

■ Виноград, банани, ізюм.

Дієта повинна бути узгодженна з Вашим лікарем.

Принципи лікувального харчування
 

поради

Товари для здоров‘я


Товари


Хіт продажів


Виробники