Придбайте свій власний глюкометр
Цукровий діабет – не вирок
Мережі аптек, в яких Ви можете придбати наші товари
Безкоштовна доставка на всі продукти
За численні роки спілкування із провідними діабетиками ми пізнали безліч різноманітних стратегій харчування для діабетиків. Якщо ж усіх їх поєднати між собою, то ви отримаєте хороший план для здорового харчування та контролю рівня цукру в крові.
Перш за все, якщо ви вирішили щось змінити у повсякденному харчуванні, - то неодмінно радимо вам проконсультуватись із вашим лікарем, аби уникнути не бажаних результатів.
Чи можете ви дізнатись рівень цукру у вашій крові не перевіривши його? Звичайно ж, ні! Для тих, хто відслідковує рівень цукру щодня, ідеальний час буде до та після їжі. Здебільшого, лікарі рекомендують здійснювати таку перевірку за 2 години після споживання їжі , хоча не поганим варіантом є перевірка цукру за 1 годину та за 4 години. Такий графік покаже вам більш повну картину.
Але як перевірити один або два рази на день рівень цукру в крові людей, які хворі діабетом другого типу?
Д-р Пол Росман, старший медичний радник лікарні Ліллі (Lilly) одного разу поділився своєю стратегією вимірювання цукру в крові. Він здивувався, коли дізнався, що хтось перевіряє його щодня протягом року і отримує одні й ті ж самі показники. Якщо здійснювати перевірку набагато рідше, то можна точніше виявити, які види діяльності змінили ваш рівень цукру. Таким чином, розвиток цукрового діабету у людини став би більш передбачуваним.
Тіло кожної людини може обробляти різну кількість вуглеводів на основі свого унікального рівня резистентності до інсуліну. Так,навчитись рахувати вуглеводів є важливим знанням для довгострокового успіху. Якщо ви знаєте свій рівень цукру в крові, скільки вуглеводів ви їсте та зміну вашого рівня цукру опісля, то ви можете отримати повну картину того, що можна, а що ні споживати саме вам.
Діабет - це марафон, а не спринт. Так що не перевантажуйте себе, намагаючись зрозуміти все й відразу. У вас ще є багато часу, щоб оцінити ті чи інші речі.
Перш за все, почніть із розуміння того, як найулюбленіші вами страви впливають на рівень цукру у вашому організмі. Наприклад, здійсніть підрахунок вуглеводів у вашому сніданку. Як ми вже зазначали, подібну перевірку варто здійснювати до та після вживання їжі. Якщо ж показники змінились несуттєво, то можете із цілковитою впевненістю насолоджуватись таким же сніданком і надалі. Якщо ж ви помітили, що вживаєте забагато вуглеводів, тоді варто подумати про зміну продуктів у своєму щоденному раціоні.
Діабет абсолютно не вирок, тому не варто сприймати його як захворювання, яке позбавляє вас отримувати задоволення від їжі, яку ви споживаєте та від життя в цілому. Зверніть краще свою увагу на те, що ви можете отримати. Радимо вам витратити певний час на пошук тих продуктів, які ви не лише полюбляєте, а й які із задоволенням буде сприймати ваш організм. З часом цей список продуктів розшириться. І, тоді, ви із сміливістю зможете піти в магазин та взяти з полиць саме ті продукти, які стануть для вас не лише смачними, але й корисними.
З іншого боку, є деякі продукти, які будуть керувати рівнем вашого цукру в крові. Це може бути піца із солодким соусом, китайська страва чи суші. Ви повинні дізнатись, що саме вам ні в якому разі не можна споживати. Більше того, ви можете знайти певний відповідник того продукту, але, який не бути містити у собі високу дозу цукру.
Якщо ви споживаєте більше вуглеводів, вживаєте більше інсуліну чи ліків, то ви обов’язково зіткнетесь із проблемами в майбутньому. Набагато простіше дізнатись скільки вуглеводів в одній фісташці, аніж у всьому пакеті. Аналогічно й до вживання інсуліну: легше передбачити наскільки швидко одна його одиниця буде поглинена організмом, аніж більше 20 одиниць цього препарату.
Про те, скільки вуглеводів за раз може споживати саме ваш організм, ви можете проконсультуватись із лікарем-дієтологом.
Діабетом набагато легше керувати з попередніми плануванням. Наприклад:
Плануйте заздалегідь ваш раціон. Це не лише спростить вам життя, але й покращить ваше самопочуття.
Чим складніше блюдо, тим важче сказати, що в ньому. Коли ви замовляєте їжу у ресторанах, то обов’язково звертайте увагу на інгредієнти тієї чи іншої страви. Більше того, ви можете приблизно підрахувати кількість вуглеводів у продуктах. Саме цей фактор є дуже важливим для людей із діабетом.
Якщо ви такі ж, як більшість людей, то, ймовірно, споживаєте більше їжі, ніж того потребує ваш організм. Роки навчання в університеті, швидше за все, навчили вас принципам «їсти до останнього» та «не залишати їжу на тарілках». Спробуйте подолати ці принципи. Є безліч способів аби побороти ненажерливість. До прикладу, перед споживанням їжі варто декілька хвилин походити по кімнаті. Ось в такий не мудрий спосіб ви можете знизити ваш апетит.
А які основні стратегії харчування у вас?
За матеріалами diabetesdaily.com
2013-03-01