Придбайте свій власний глюкометр
Цукровий діабет – не вирок
Мережі аптек, в яких Ви можете придбати наші товари
Безкоштовна доставка на всі продукти
На запитання відповідає Мукомела Людмила Іванівна, завідувач відділенням ендокринології Хмельницької обласної лікарні.
Є певний перелік таких факторів. Перш за все, це – стреси. Далі йдуть підвищений рівень радіації, нездоровий спосіб життя, надмірна вага, високий показник артеріального тиску, хвороби серця, високий рівень холестерину. Усе це є факторами, котрі впливають на розвиток цукрового діабету.
В принципі, традиційно вона може впливати лише як спадковість (адже це має дуже велике значення). Суттєву роль відіграє їжа, яку споживає людина у даній місцевості та географічне розташування того чи іншого населеного пункту.
Оскільки про цукровий діабет сьогодні є досить таки багато інформації, то люди вже стали більш-менш обізнані із цим захворюванням. Тим не менш, при словах «цукровий діабет» вони завжди є вельми занепокоєними. Якась частка хворих впадає в розпач, інші ж – просто починають змінювати свій спосіб життя. Вони відмовляються від пияцтва, куріння, нормалізують свою вагу тіла. Люди, котрі раніше дуже полюбляли солодощі намагаються споживати їх у помірних кількостях. Часто буває, що саме завдяки цим обмеженням, цукровий діабет просто припиняє такий активний розвиток, чим самим і стабілізується цукор в організмі, а 2-й тип діабету не доходить до коматозного стану.
Саме це є найгіршим, адже ускладнення йдуть по усіх органах та системах, як мікро, так і макроураження: очі, нирки, кінцівки та ін..
Вірити потрібно усьому, як на мене. Звичайно, я не можу сказати які конкретно є міфи і щось із того ставити під сумнів. Сьогодні при діабеті використовується вже більш розширена дієта, ні раніше. Це пояснюється наявністю надзвичайно дієвих засобів для лікування: як цукрознижуючих, так і інсуліну. Існують ліки, які нейтралізують глюкозу, котра, в свою чергу, забезпечує роботу організму. У деякій мірі саме глюкозу можна порівняти із паливом для нашого тіла.
2013-09-01Є «золоте правило», яке повинні знати усі, хто хворі цукровим діабетом: легкозасвоювані вуглеводи та жири – це те, чого потрібно уникати. Існує таке поняття як «хлібна одиниця». Що вона робить? Вона нейтралізує 12 грам вуглеводів в організмі. Її можна розкласти під дією 1-єї або 2-ох одиничок інсуліну. Виходячи з цього, існують, так звані, школи діабету, де навчають хворих як себе поводити, як харчуватись, як нейтралізувати ту чи іншу речовину, як правильно проводити розрахунки та інше. Звичайно, є список продуктів для діабетиків, які заборонені, але є й такі, які можна споживати, але в малих кількостях.