Придбайте свій власний глюкометр

Цукровий діабет – не вирок

Мережі аптек, в яких Ви можете придбати наші товари

Безкоштовна доставка на всі продукти

Безкоштовна гаряча лінія: 0800 303 302
Де купити

(немає товарів)
Фактори ризику захворюваності на діабет

Фактори ризику захворюваності на діабет

На запитання відповідає Мукомела Людмила Іванівна, завідувач відділенням ендокринології Хмельницької обласної лікарні.

Які основні фактори ризику для розвитку цукрового діабету у людини?

Є певний перелік таких факторів. Перш за все, це – стреси. Далі йдуть підвищений рівень радіації, нездоровий спосіб життя, надмірна вага, високий показник артеріального тиску, хвороби серця, високий рівень холестерину. Усе це є факторами, котрі впливають на розвиток цукрового діабету.

Чи може бути місцевість проживання, як один із факторів для розвитку захворювання? 

В принципі, традиційно вона може впливати лише як спадковість (адже це має дуже велике значення). Суттєву роль відіграє  їжа, яку споживає людина у даній місцевості та географічне розташування того чи іншого населеного пункту.

Чи лякаються люди, коли чують сьогодні діагноз «цукровий діабет»?

Оскільки про цукровий діабет сьогодні є досить таки багато інформації, то люди вже стали більш-менш обізнані із цим захворюванням. Тим не менш, при словах «цукровий діабет» вони завжди є вельми занепокоєними. Якась частка хворих впадає в розпач, інші ж – просто починають змінювати свій спосіб життя. Вони відмовляються від пияцтва, куріння, нормалізують свою вагу тіла. Люди, котрі раніше дуже полюбляли солодощі намагаються споживати їх у помірних кількостях. Часто буває, що саме завдяки цим обмеженням, цукровий діабет просто припиняє такий активний розвиток, чим самим і стабілізується цукор в організмі, а 2-й тип діабету не доходить до коматозного стану.

Які можливі ускладнення після хвороби?

Саме це є найгіршим, адже ускладнення йдуть по усіх органах та системах, як мікро, так і макроураження: очі, нирки, кінцівки та ін..

Сьогодні існує багато міфів з приводу того, що можна споживати із їжі при діабеті, а що ні. Якій інформації можна довіряти?

Вірити потрібно усьому, як на мене. Звичайно, я не можу сказати які конкретно є міфи і щось із того ставити під сумнів. Сьогодні при діабеті використовується вже більш розширена дієта, ні раніше. Це пояснюється наявністю надзвичайно дієвих засобів для лікування: як цукрознижуючих, так і інсуліну. Існують ліки, які нейтралізують глюкозу, котра, в свою чергу, забезпечує роботу організму. У деякій мірі саме глюкозу можна порівняти із паливом для нашого тіла. 

Є «золоте правило», яке повинні знати усі, хто хворі цукровим діабетом: легкозасвоювані вуглеводи та жири – це те, чого потрібно уникати. Існує таке поняття як «хлібна одиниця». Що вона робить? Вона нейтралізує 12 грам вуглеводів в організмі. Її можна розкласти під дією 1-єї або 2-ох одиничок інсуліну. Виходячи з цього, існують, так звані, школи діабету, де навчають хворих як себе поводити, як харчуватись, як нейтралізувати ту чи іншу речовину, як правильно проводити розрахунки та інше. Звичайно, є список продуктів для діабетиків, які заборонені, але є й такі, які можна споживати, але в малих кількостях.


поради

Товари для здоров‘я


Товари


Хіт продажів


Виробники