Придбайте свій власний глюкометр

Цукровий діабет – не вирок

Мережі аптек, в яких Ви можете придбати наші товари

Безкоштовна доставка на всі продукти

Безкоштовна гаряча лінія: 0800 303 302
Де купити

(немає товарів)
Авокадо - суперфрукт для тих, хто хворий на діабет

Авокадо - суперфрукт для тих, хто хворий на діабет

Як людина, яка має захворювання на діабет, я люблю авокадо. Це красивий, зеленкуватий, яйцеподібної форми фрукт. Але, на жаль, його не подають із шинкою (що було б дуже добре!). Та, все ж таки, я полюблю авокадо за те, що він не лише смачний, але й корисний для людей із діабетом.

Перш за все, у ньому міститься дуже мало вуглеводів, а, натомість, більше жирів, що добре впливає на самопочуття, оскільки це, в основному, здорові жири. До того ж, авокадо чудово заміняє масло, яке, зазвичай, погано впливає на будь-який організм.

Наводжу вам деякі факти із живильних чудес авокадо:

Загалом фрукт має близько 320 калорій;
17 грамів вуглеводів;
13 грамів волокон;
30 грамів жиру;

  • 4 грами насиченого жиру (найменш здоровий вигляд);
  • 20 г мононенасичених жирів (здоровий вигляд);
  • 4 г поліненасичених жирів (досить здоровий вигляд).

Також авокадо містить безліч вітамінів та мінералів, зокрема важливі електроліти, калій та магній. Варто звернути увагу й на те, що цей фрукт в три рази багатший на калій, ніж звичайний банан.

Пропоную детально розібратись із тим, що ж входить у 320 калорій, які є в авокадо. Адже, це, як не як, досить багато. Чи не так?

До речі, авокадо іще називають «alligator pear» («груша-алігатор»).

Отже, 17 грамів вуглеводів і 13 грамів клітковини. Людям, які хворі на діабет, відомо точно, що це дуже дивне співвідношення. Здається, що ви взагалі можете не вживати інсуліну, а лише їсти авокадо, аби очистити ваш організм і не потребувати інсуліну.

30 грамів жиру – це багато?! Так, ви маєте рацію, це – багато. Ну і що! Давно відомий міф про те, що «жири роблять нас гладкими» є просто не точним. Жири не роблять вас гладкими. Ви отримуєте 20 г мононенасичених жирів з цими маленькими зеленими чудом. А це велика доза!

Мононенасичені жири підвищують рівень холестерину (хорошого роду), який збирає поганих жирів по всьому тілу і забирає їх у печінку. Коли ваш HDL досягає певного рівня, в порівнянні із вашим власним холестерином, ви автоматично стаєте «захищеними» від хвороб серця.

Як діабетик, котрий вже одного разу помер на 60 секунд від зупинки серця, можу вас запевнити, що мій останній тест на рівень холестерину показав, що моє серце цілком «захищене». І усе це без жодних ліків і, частково, завдяки чудо-фрукту авокадо.

Насамкінець, варто згадати про електроліти. Скажіть лише, що ви ніколи не відчували головний біль, біль у м’язах чи ще деінде? Однією із причин таких неприємних відчуттів може стати електролітний баланс, викликаний високим рівнем цукру в крові.

Якщо ви коли-небудь проходили лікування від цукрового діабету, то мали б вже про це знати. Оскільки рівень цукру в крові підвищується, то, як наслідок, організм намагається вирівняти його завдяки евакуації води з нирок, що знижує рівень електроліту. Внаслідок цього наш організм не може функціонувати далі. Таким чином авокадо допомагає нам, діабетикам, тримати рівень електролітів в нормі.

Підсумовуючи усе вищесказане, варто зауважити наступне: авокадо не вимагає значних доз інсуліну (якщо ви того потребуєте); він підтримує рівень цукру в крові, підвищує рівень корисного холестерину і тримає рівень електролітів у нормі. Так, і ще одне, авокадо – це скарб із клітковиною. Якщо ви маєте захворювання на діабет, то кращого фрукту, ніж авокадо вам не знайти.

За матеріалами diabetesdaily.com


поради

Товари для здоров‘я


Товари


Хіт продажів


Виробники